Tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Sinustako Herkkis -päivystäjä?
- vapaaehtoistyötä kotoa käsin

 • Onko sinua kehuttu hyväksi kuuntelijaksi?
 • Haluatko auttaa ja tukea toisia erityisherkkiä?
 • Haluaisitko keskustella muiden erityisherkkien kanssa, mutta
  paikkakunnallasi ei ole paikallistoimintaa?

Herkkis-päivystäjän tehtävä voisi olla sopiva juuri sinulle!

Herkkis-puhelin ja -chat tarjoavat vertaistukea, tietoa ja luottamuksellista keskustelua erityisherkille. Puhelimessa päivystäjä kuuntelee ja tukee soittajaa luottamuksellisessa, kahdenkeskisessä keskustelussa. Chatissa päivystäjän tehtävä on valvoa ja viritellä ryhmäkeskustelua yhdessä päivystäjäparin kanssa.

Päivystäjänä toimiminen tarjoaa mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä kotoa käsin. Tukena ja apuna ovat muut Herkkis-vapaaehtoiset sekä tietenkin HSP Suomi ry. Yhdistys tarjoaa vapaaehtoisilleen päivystäjä -koulutuksen, työnohjausta ja lisäkoulutusta. Päivystysvuorot kestävät kaksi tuntia kerrallaan ja niitä on noin kerran kuussa. Edellytämme vapaaehtoisilta HSP Suomi ry:n jäsenyyttä.

Seuraava koulutus on tulossa tammikuussa 2021. Lisätietoja on tulossa pian.

 
Herkkis-puhelinpäivystäjä
Voimaryhmästä saa tukea, kuvituskuva, valokuva

Sinustako HSP Voimaryhmä -ohjaaja?
- kohti tavoitteita ratkaisukeskeisin menetelmin

HSP Voimaryhmät on tarkoitettu erityisherkille, jotka haluavat kehittää mielen hyvinvointiaan ja parantaa elämänlaatuaan. Jokainen ryhmäläinen nimeää oman henkilökohtaisen tavoitteen, jota kohti pyrkii muun ryhmän kannustuksella. Ryhmän ohjaaja auttaa valmentavilla menetelmillä ryhmäläisiä löytämään vahvuuksiaan sekä pääsemään lähemmäksi tavoitteitaan.

HSP Voimaryhmä-ohjaajana pääset toteuttamaan omaa Voimaryhmää kotipaikkakunnallasi, omalla persoonallisella otteellasi. Voimaryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa joka toinen viikko. Voimaryhmä-ohjaajan tärkein tehtävä on kannustaa ryhmäläisiä etenemään pienin askelin kohti tavoitettaan ja riemuita yhdessä onnistumisista!

Voimaryhmien ohjaamisessa käytetään valmennuksellisia, ratkaisukeskeisiä menetelmiä. Näitä pääset harjoittelemaan koulutuksen aikana. Koulutuksessa perehdytään myös ryhmänohjauksen käytäntöihin sekä erityisherkkyyden moninaisuuteen. Pääset tutustumaan myös muihin toiminnallisiin menetelmiin, joita voit halutessasi soveltaa ryhmän ohjauksessa.

Tulevista ohjaajakoulutuksista ilmoitetaan tällä sivulla.
Toivomme, että koulutukseen osallistujat sitoutuvat ryhmänohjaukseen vähintään vuodeksi.

Vapaaehtoistyössäsi sinulle on yhdistyksen tuki. Tarjoamme sinulle työnohjausta ja täydennyskoulutusta. Pääset myös tapaamaan muita ryhmänohjaajia ja saat vertaistukea merkitykselliseen työhösi.

Seuraava koulutus järjestetään keväällä 2021. Lisätietoja on tulossa pian.

Erityisherkkien kokemusasiantuntijakoulutus

Haluaisitko oppia esiintymään vakuuttavasti yleisön edessä?

Kiinnostaisiko sinua oppia lisää erityisherkkyydestä?

Haluaisitko olla mukana viemässä tietoa erityisherkkyydestä muun muassa järjestöille, oppilaitoksiin ja tapahtumiin?

HSP Suomi ry:n kokemusasiantuntijakoulutus valmentaa sinut jakamaan tietoa erityisherkkyydestä. Koulutuksen jälkeen pääset toimimaan yhdistyksen informanttina omalla kotialueellasi ja jakamaan erityisherkkyystietoa eteenpäin. Mitään aiempaa kokemusta emme vaadi. Oma kokemuksesi herkkyydestä riittää pohjaksi koulutukseen osallistumiselle. Vapaaehtoisena kokemusasiantuntijana voit toimia omien aikataulujesi ehdoilla ja valikoida tilaisuudet, joissa haluat olla mukana.

Kokemusasiantuntijana pääset osallistumaan yhdistyksen vapaaehtoisten jatkokoulutuksiin. Tärkeässä vapaaehtoistyössäsi sinulla on yhdistyksen tuki. Tarvittaessa tarjoamme työnohjausta kaikille vapaaehtoisillemme. Pääset osaksi yhdistyksen vapaaehtoisten verkostoa, jossa vallitsee lämmin ja kannustava ilmapiiri.

Koulutuksen osa-alueita:

  • tietoa erityisherkkyydestä
  • perustietoa yhdistyksestä
  • valmennusta puhe-esityksen pitämiseen
  • valmiudet oman erityisherkkyyden sanoittamiseen kokemusasiantuntijana

 

Seuraava koulutus järjestetään keväällä 2021. Lisätietoja on tulossa pian.